Gastenboek

Laat een bericht achter in het gastenboek en deel uw ervaring met anderen.
Klik hier om een bericht achter te laten


Door Marja
Iemand van jullie ervaring met Bowentherapie / therapie met de Bowentechniek? Vanwege hardnekkige pijn/last van spieren, pezen en bindweefsel wil ik dit misschien eens proberen

Door Linda hous
Hoi, ik heb sinds 3 jaar RA in vingers en voeten . Ook in die periode zwevende pijnen in rug , schouderbladen en nek. Volgens de reumatoloog niets met reuma te maken . Hij stuurde me wel naar kinesiste voor bindweefselmassage wat echt wel hielp voor een tijdje. Ik ben steeds moe , futloos en zie overal tegenop omdat het veel energie vraagt. Heb ook buikklachten , lijkt me geen orgaan pijnen van maag of darmen . Kan alles eten behalve ijscreme of sommige melkproducten geven meer last. Heel vervelend is mijn darmtransit , regelmatig diarree . De grijpkracht van mijn vingers is ook zwak , lichte dingen vallen gewoon uit mijn handen, mijn gehoor en zichtveld is ook periodiek minder. Nu onlangs erge pijnen in nek met drukhoofdpijn ,schouderbladen en rug . Mijn geheugen en concentratie is soms ook moeilijk. Huisarts heeft bloed getrokken , mijn waarden zijn veel te hoog. RA 354 ( nl =14 ) /. CCP antilichamen > 340 ( nl = 7) antinucleaire AL = positief . Heb naar reumatoloog gebeld en zegt naar HUisarts gaan en Rofenid = ontstekingsremmer laten voorschrijven . Heb dat dus maar gedaan , het helpt een beetje maar niet zoals het moet zijn. Ondertussen toch blijven werken in de zorgsector. Ik heb aan een dokter van dienst de bloedwaarden laten zien Ze zei " heb nog nooit zo een hoge waarden gezien op reuma, heb je geen fibromyalgie. 😂 Iemand ervaring met deze klachten en reumawaarden in het bloed. Moet pas 1 juni terug op controle bij reumatoloog. Voor de reuma medicatie zit ik in een studie , wat wel helpt voor mijn voeten en handen ., maar wil ook van de andere klachten af en me terug gezond voelen . Mvg en bedankt alvast.

Door nienke
Er is weinig bekend over de oorzaken van fybromyalgie. Volgens mijn fysiotherapeut gespecialiseerd in pijn is 80% van de mensen met fybromyalgie hypermobiel. Ik had dus eerst een hypermobiliteitssyndroom. Nu fybromyalgie en artrose. Verder heb ik een whiplash gehad en verschillende operaties. Deze hebben de kwaal verergerd. Anderen hebben fybromyalgie na een bevalling gekregen. Er zijn volgens mij dus verschillende oorzaken. Vreemd dat er niet meer onderzoek gedaan wordt. Het is toch een veel voorkomende ziekte.

Door corrie
hallo allemaal,ik heb fibromyalgie syndroom,glutenintolerantie ,reflux astma copd,artrose. Genoeg om op te noemen. Bij toeval kwam ik op deze site. Ik ben benieuwd naar reactie hoe jullie mijn verhaal vinden. Een revalidatie traject gevolgd. Mijn baarmoeder is verwijderd sinds 2015,daarna een zware longontsteking gekregen . Advies rust. Mijn lichaam liet het afweten,ik kan geen afstanden meer lopen en ben afhankelijk van een kruk en rollator 51jaar. Ik ben altijd een harde werkster geweest en kon alles. Nu werd er gezegd bij het revalidatie traject dat ik na 2jaar weer terug moest komen omdat er geen vooruit gang in zat. En maar met mijn werk moest gaan praten. Nu ga ik weer een revalidatie traject in met multidisciplinaire mensen. Maar nu wordt ik evt. opgenomen. Nu ik lees over de behandeling van deze site en van mensen. Begin ik aardig te twijfelen of zij syndroom wel serieus nemen. Fibromyalgie os dat het zelfde als fibromyalgie syndroom. Ik hoor graag reacties te gemoed groetjes Corrie

Door natas
dat is volgens mij dezelfde naam voor hetzelfde probleem

Door Corrie
Vraag is fibromyalgie syndroom ook spier reuma

Door Hannie
Al jaren heb ik dit al, Van kastje naar de muur gestuurd Sinds kort weet ik Het heeft een naam Fibromyalgie In erge mate. Door de reumatoloog bevestigd. En wat nu? Dan kom ik in een traject terrecht In een een groep. Mindfulness Pittige progamma Maar met goede resultaten Pijn blijft Maar ik kan nu ermee leren omgaan. Een aanrader voordelen.

Door marieke vd h.
....ik neem het al zeker 10 jaar, meestal 2 of 3 capsules per dag dat is voor mij voldoende. De fibrofit strong is voor mij het enige dat echt goed werkt, ik heb alles wel zo n beetje geprobeerd, de fibrofit is voor mij een blijvertje. Eeen aanrader wat mij betreft.

Door Annelies
Ik ben op zoek naar een vitamine supplement en ik lees vanalles over fibrofit strong. Heeft iemand daar ervaring mee want het is best duur maar als het goed helpt dan heb ik het er wel voor over.

Door Pip
Hallo allemaal, Ik heb al enkele jaren last van vooral mijn spieren, ze voelen vermoeid en pijnlijk aan. Vooral in mijn benen ( onder) en armen. Ook kan ik soms geen vuist maken, omdat ik dan te weinig kracht heb. Ook ben ik altijd moe, en wordt ik nooit uitgerust wakker. Maakt niet uit hoe veel uren ik slaap. Ik ben ook al bij de neuroloog geweest, omdat de linker kant van mijn tong minder gevoelig is en ik daarom soms ( vooral als ik moe ben) moeite heb met spreken. De neurologen vonden niks. Daarna ben ik bij veel alternatieve geneeswijze geweest omdat er iedere keer werd gezegd dat ik gezond was en ze niks konden vinden. Door al die jaren heen zit ik ook niet meer echt lekker in mijn vel, kan niet meer genieten van dingen als voorheen. Ben eigenlijk continu bezig met 'overleven'. Je begint zo aan je eigen te twijfelen, want je voelt van alles maar niks komt eruit. Ook alternatieve dingen hebben tot nu toe nog geen goed resultaat gegeven. Herkent iemand iets hiervan? groetjes, pip

Door Suzanne
Ik wil alleen mijn verhaal kwijt, ik heb een diagnose van 17 jr geleden, ben nu 34. Begonnen met veel spier en weefsel klachten, fysio in en uit, naar de chiropractor, effe verlichting. Vooral in de ochtens zo pijnlijk de spieren en stijf, nooit fit maar even moe. Helaas gaat fibromyalgie gepaart met nog meer klachten die je depressief maakt. Ik heb advies van de reumatoloog gehad, afvallen, in beweging blijven en gezond eten, pijnstillers te gebruiken. Het is van belang om je lichaam te detoxen: ontgiften en ontzuren, extra vitamine te nemen, magnesium, B comlex, en de D. Je kan een controle laten doen bij de arts en naar de waardes checken. Als medicijnwaren gebruik ik pillen en dranken die sterke oxidanten bevaten om je spieren en weefsels soepel te houden en de pijn te verlichten: bijv de fibrofit, mangosteen pillen of de Xango drank, aloe vera gel drank, de Noni drank. Ik zal zeggen probeer beter natuurlijke produkten meer dan alleen pijnstillers. Ieder lichaam is anders, maar om te leren leven met al deze klachten is het leven echt zwaar. Ik wens ieder veel sterkte en de hoop niet opgeven.

Door irma
Nuttige informatie!1

Door Frouke Buis
Helaas herken ik heel veel symptomen bij mijzelf teveel. Officeel geen diagnoses vast gesteld. Maar overal in mijn lijf pijn, pds gebruik probiotica anders kan ik niet naar de wc. De vermoeidheid in mijn lijf, het niet of weinig kunnen slapen misschien voor mijn gevoel maar een paar uur, overdag indutten. Wel een slaapabneu geconstanteerd. Maar net te weinig voor een snurkbeugel. Voor de rest is het een contineu vooruitslepen en mezelf proberen op te peppen. Soms gaat dat prima, maar de herfst doet er geen goed aan helaas.

Door Marie-Astrid

Door Anja
Beste Mario, Van jouw ademhalingsklachten weet ik het niet, de rest wijst toch echt op fibromyalgie. Ook ik heb vaak last van hoofdpijnaanvallen, gebruik hiervoor advil bruis, alleen paracetamol werkt niet bij mij. Mijn huisarts gaf me het advies om beide te gebruiken. Het blijkt dat deze twee pijnstillers elkaars werking versterken. Voor de rest zal je het toch moeten proberen te accepteren en wat gas terug nemen. Iedere middag als het kan een uur rusten. ik weet dat dit niet gemakkelijk is, ik was in het begin ook vaak boos en depressief hierover. Gelukkig heb ik wel een fijne huisarts die al snel in de gaten had wat er bij mij speelde. Veel sterkte gewenst en laat je doorverwijzen naar een reumatoloog die kan de diagnose stellen. gr.Anja

www.fibromyalgiesyndroom.nl